Na festivalu učestvuju mladi iz Mađarske, Bugarske, Ukrajine, Meksika, Slovačke, Češke, Turske, Grčke, Slovenije, Republike Srpske i .

Višegrad će danas biti domaćin Međunarodnog dječijeg festivala folklora „Licidersko srce“, koji će okupiti oko 1.000 učesnika iz 11 zemalja.

Folklorna radionica biće održana na Vizantijskom trgu u Andrićgradu u 13.00 časova, a najavljen je i prijem učesnika u Gradskoj kući. Svečani defile učesnika počeće u 18.30 časova i kretaće se od Mosta Mehmed-paše Sokolovića, Ulicom kralja Petra Prvog do Andrićgrada, gdje će u 19.00 časova biti održan festival folklora. Festival „Licidersko srce“ trajaće do petka, 19. avgusta, a održava se u Užicu, na Zlatiboru i u Višegradu.

Ovaj tradicionalni Međunarodni dječiji festival folklora svečano je otvoren u Užicu u ponedjeljak, 15. avgusta.Festival organizuje Udruženje građana „Era“ iz Užica, pod pokroviteljstvom Predsjednika Srbije, a suorganizatori su grad Užice, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Turistička organizacija Zlatibor, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva pravde Srbije.