Evaluacijom programa škole i dodelom sertifikata završena je 6. letnja škola „Akademija Andrić“, koju organizuje Odjeljenje za književnost Andrićevog instituta. Ovogodišnju školu, čija je tema bila Savremeni roman, pohađalo je oko 20 studenata filoloških nauka sa univerziteta u Republici Srpskoj i Republici Srbiji.

Predavači su bili eminentni profesori filoloških fakulteta: prof. dr Ivana Trbojević Milošević, prof. dr Aleksandra Jovanović, prof. dr Predrag Petrović, prof. dr Tatjana Samardžija, prof. dr Irina Antanasijević i prof. dr Verica Koprivica. Studenti su imali priliku da temu savremenog romana upoznaju kroz predavanja iz oblasti engleske, srpske, francuske, ruske i češke savremene književnosti.

Pored navedenih predavanja, studenti su bili u prilici da prate i bogat program četvrtog po redu Sajma knjiga u Andrićgradu i da se neposredno upoznaju sa aktuelnom izdavačkom delatnošću na štandovima ovogodišnjih izlagača. Za polaznike letnje škole bio je organizovan stručni obilazak Andrićgrada i posete Spomen-učionici Ive Andrića i Gradskoj galeriji Višegrad.

Studenti su iskazali zadovoljstvo i zahvalnost zbog učešća u ovogodišnjoj letnjoj školi, uputili pohvale organizatorima i iskazali želju da i narednih godina budu polaznici letnje škole „Akademija Andrić“.