„Jazz Poesy Cabaret“ održaće koncert 23. juna u Andrićgradu na Trgu Nikole Tesle od 19:30h, a publika će imati priliku da prvi put sluša uživo ovaj jedinstveni spoj džez muzike, kabarea i poezije.

Uz mnogo poleta, članovi ovog jedinsvenog džez-poetsko-kabaretskog sastava spremni su za nove nastupe i susrete sa novom publikom. Najveseliji i najpričljiviji među njima, Nebojša Kuruzović, nadahnut je i pred novim nastupima.

„Neki idu na visinske pripreme, a nama se duša odmara kraj Drine. Od koncerte u Andrićgradu očekujemo lijepo vrijeme i još ljepše uspomene na neke nove Džez Poezi prijatelje“, rekao je samoproglašeni pjesnik Kuruzović, najavivši i neka dalja putovanja koja ih očekuju.

koncert2

„Biće to lijepa uvertira za koncerte koji nas očekuju u Sankt Peterburgu, što je još jedna rijeka koja nama mornarima sa Vrbasa uvijek odgovara“, dodao je Kuruzović uz poruku svima „Uživajte u poeziji i džezu ,a mi ćemo u ljetu!“

U želji da predstavi svoj rad što široj publici u Republici Srpskoj i BiH, u okviru domaće turneje, osim koncerata u Trebinju, Foči i Višegradu, Džez poezi kabare sviraće i u Sarajevu i Banjaluci i predstaviti pjesme sa svog prvog albuma.

koncert3

Džez poezi kabare je u decembru 2017. godine u produkciji RTRS-a izdao svoj prvi album „Ne pravdam se, već se ispovijedam“, a u okviru njegove promocije planirana je turneja u zemlji i inostranstvu.

Koncerti u Foči i Višegradu održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a u organizaciji Centra za kreativni rad „Dobri medo“ i Udruženja „Rez“.

U slučaju nevremena koncert će biti održan u pivnici „Kod Švejka“.