Na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu, u okviru pratećeg programa Sajma knjiga, publici je svoju izdavačku delatnost predstavila Književna zadruga srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore.

Izdavačka delatnost Srpske književne zadruge u Crnoj Gori pokrenuta je pre deset godina, a od tada je izdato preko 250 naslova na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, dajući time nemerljiv doprinos očuvanju srpskog nacionalnog identiteta i afirmaciji savremene srpske književnosti u Crnoj Gori.

IMG_8809

Zahvalnost što se predstavljaju publici u Andrićgradu iskazali su Budimir Dubak, urednik, i dr Momčilo Vuksanović, predsednik Književne zadruge srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore. Svoju poeziju govorili su Blagoje Baković, Novica Đurić, Predrag Milačić, Rajko Palibrk, a aforizme je čitao Baćko Milačić.

Veče je upotpunjeno muzičkim programom, u kojem su učestvovali Slavko Goranović i Jovan Lakićević, srpski guslari, i Danica Crnogorčević, etno pojac.

Predstavnici Književne zadruge srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore su nakon razgovora sa sveštenstvom Hrama svetog Cara Lazara i kosovskih mučenika odlučili da finansiraju zvono koje će biti postavljeno na crkvi u Andrićgradu.