Program Sajma knjiga danas je upotpunjen poetskim popodnevom. Publici u Andrićgradu svojom poezijom predstavili su se laureati nagrade „Petrovdanski vijenac“ koja se dodeljuje u okviru manifestacije Kalinovački poetski vijenac.

U ime žirija Petrovdanskog vijenca, prisutnima se obratio prof. dr Jovan Delić: „Došli smo da donesemo bratski dar sa Petrovdanskog vijenca u vidu deset knjiga koji predstavljaju ljetopis proteklih deset godina Kalinovačkog poetskog vijenca. Svakih pet godina objavljuje se po jedno kolo sa po pet knjiga, a svaka od njih propraćena je ozbiljnim kritičkim komentarima. Za deset godina postojanja imali smo deset dobitnika Nagrade ‘Petrovdanski vijenac’, a to su pesnici Rajko Petrov Nogo, Gojko Đogo, Đorđo Sladoje, Vladimir Jagličić, Matija Bećković, Milosav Tešić, Milan Nenadić, Zoran Kostić, Veroljub Vukašinović i Radomir Uljarić“.

Svoje stihove pročitali su do sada nagrađeni pesnici: Gojko Đogo, Veroljub Vukašinović, Radomir Uljarević, Đorđe Nešić i ovogodišnji dobitnik Miroslav Maksimović. Nakon promocije, nagrađene knjige poklonjene su biblioteci Andrićevog instituta.

Gorica Ćećez, Gordana Nedeljkov / Foto: Slavko Garić