Petog dana Sajma knjiga Andrićgrad je za posetioce pripremio bogat sadržaj.

U svečanoj sali Andrićevog instituta u 12 časova, prof. dr Jovan Delić održaće besedu pod nazivom „Ivo Andrić i Prvi svetski rat“. Ovom besedom obeležava se 125 godina od rođenja Ive Andrića.

Promocija knjige doc. dr Borivoja Miloševića „Srpska pravoslavna crkva u Bosni i Hercegovini u Prvom svetskom ratu“ biće održana u 15 časova. Na promociji će govoriti dr Miroslav Perišić, rukovodilac Odjeljenja za istoriju Andrićevog instituta, dr Boško Branković i autor knjige.

Dobitnica Ninove nagrade za 2016. godinu, Ivana Dimić, predstaviće nagrađeno delo „Arzamas“ u Andrićevom institutu u 17 časova. O romanu će govoriti i urednik programa, Želidrag Nikčević.

Predstavljanje izdanja Andrićevog instituta počinje u 19 časova. O izdanjima će govoriti prof. dr Aleksandra Vraneš, rukovodilac Odeljenja za književnost, prof. dr Ljiljana Marković, rukovodilac Odeljenja za orijentalistiku i dr Miroslav Perišić, rukovodilac Odeljenja za istotiju Andrićevog instituta. Izdanja koja će biti predstavljena publici su: fototipsko izdanje nedeljnika „Ideje“ (Miloš Crnjanski), Zbornik radova „Železnica, književnost i film“, časopis „LIK“ i Zbornik radova „Papers Presented at the 29th International Conference on Japanese Language Teaching 2016, Vol. 29“.

Ulaz na sve promocije je besplatan.

Dobro došli!
Original