Prevod
Srpska pravoslavna Crkva u Višegradu organizuje Duhovno veče: razgovori, sjećanja i fotografije o blaženopočivšem Patrijarhu Pavlu i promociju knjige „Vujanski krst Patrijarha Pavla“, autora mr Slobodana M. Radulovića, novinara i publiciste iz Beograda koji je objavio veliki broj reportaža, putopisa i izvještaja o crkvenim događajima u „PRAVOSLAVLjU“ – novinama srpske Patrijaršije.

Duhovno veče posvećeno Patrijarhu Pavlu biće 20. avgusta u 20 časova u Velikoj bioskopskoj sali u Andrićgradu. Ulaz je slobodan.

U toku večeri i promocije, a koja je prva ove knjige u Republici Srpskoj biće prikazane fotografije Patrijarha Pavla i drugih poznatih monaha i duhovnika i Patrijarhovih saradnika na velikom bioskopskom platnu, a sve će upotpuniti sa svojim glasićima i pjesmom naša dječica iz hora „Sunce“.

Knjiga koja će biti predstavljena je dobila naziv po manastiru Vujnu, između ostalog svetinji poznatoj i po tome što je u njoj u periodu od 1944. do 1946. bolovao i iscijelio seiskušenik Gojko Stojčević (kasnije Patrijarh Pavle), nakon čega je priložio manastiru danas znameniti lično izrezbareni krst poznat kao Vujanski krst Patrijarha Pavla.

Gosti večeri su:

Mr Slobodan M. Radulović – autor knjige
Akademik prof. dr Slavko Karavidić
Dr Dušan Cogoljević
Dječiji hor „Sunce“ iz Višegrada

U toku večeri i u znak sjećanja na našeg Patrijarha Pavla, hram Sv. cara Lazaranagradiće deset prisutnih slušalaca i gledalaca: pet sa knjigom „Vujanski krst Patrijarha Pavla“ uz posvetu autora, a drugih pet sa „bistom patrijarha“.

Dođite da „VELIKOG ČOVEKA“ pomenemo u velikom broju.

„BUDIMO LjUDI!“

Patrijarh Pavle