Na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu 14. avgusta sa početkom u 20 časova Višegrađanima i svim posjetiocima Andrićgrada Gradski tamburaški orkestar Banja Luka prirediće bogato muzičko veče svojim nastupom.

Djela sa domaće i svjetske muzičke scene izvešće solisti orkestra: Anica Zrilić, Aleksandra Radović, Maria Stavropoulos, Saša Berendika, Petra Golubović, Anja Milutinović, Srđan Pažin i Boris Dukić. Umjetnički rukovodilac i dirigent orkestra je Zlatan Mirić, profesor muzike iz Banja Luke.

Kako je tambura instrument izvorno povezan s kulturnom baštinom i tradicijom, Gradski tamburaški orkestar Banja Luka dobrim dijelom je posvećen umjetničkom radu, obrazovanju i očuvanju tradicije.

Danas je teško zamisliti događaj u svijetu tambure u kome tamburaši grada na Vrbasu nisu učestvovali, bilo kao učesnici, suorganizatori, saradnici ili prijatelji kojima je tamburaška muzika u krvi. Tokom 15 godina postojanja, Gradski tamburaški orkestar je u velikoj mjeri obilježio muzičku scenu ne samo Banja Luke, nego i svih zemalja gdje se tambura svira.

U nedelju će Andrićgradom odzvanjati zvuci tambure koja će proizvoditi poznate melodije, od narodnog kola do navjećih djela klasične muzike, džeza, popularne filmske muzike, ali i muzike savremenih autora.

Dobrodošli!

iskra.co