U Andrićgradu se ove godine po prvi put održava Sajam knjiga. Ova manifestacija zamišljena je kao mesto razmene znanja i informacija, susreta kultura, promocije izdavačke delatnosti, razgovora o knjizi i čitanju.

Počasni gost Sajma knjiga ove godine je Urugvaj. Sa izdavačkom delatnosti ove zemlje posetioci Sajma knjiga u Andrićgradu mogu se upoznati na štandu Urugvaja, koji se nalazi na Trgu Nikole Tesle. Deo urugvajske kulture, geografije i znamenitih mesta dočaran je izložbom fotografija koja se nalazi u holu bioskopa „Doli Bel“, u kojem se prikazuju i urugvajski filmovi.

kusturica-mujica

Sajamska manifestacija obogaćena je pratećim programom, te se u Andrićgradu organizuju promocije knjiga, tribine, naučni skup, prezentacije izdavačkih kuća, projekcije filmova i izložbe.
Kao deo pratećeg programa, u Andrićgradu su otvorene izložbe „Srpski manastiri i crkve na Kosovu i Metohiji – umjetnička fotografija“, autora Aleksandra Radoša, postavka Arhiva Srbije“, „Na Drini ćuprija – krik na mostu“ Miloša Šobajića i „Praznik ćirilice u Andrićgradu“ Milorada Vukanovića Mišela.

Među raznovrsnom literaturom koja se nalazi na štandovima izdavačkih kuća na Vizantijskom trgu i Trgu Nikole Tesle mogu se naći dela klasične i savremene književnosti, stručna i naučna literatura, udžbenici, priručna literatura, knjige za decu. Sajam knjiga u Andrićgradu je izložbeno-prodajnog karaktera, a izdavačke kuće nude svoja izdanja po sniženim cenama.

cof

Sve dodatne informacije o izlagačima, knjigama i pratećem programu možete pronaći na linku.

Sajam knjiga u Andrićgradu traje do 10. jula.

[portfolio_slideshow id=9052]