U knjižari „Ili-ili“ u Andrićgradu promovisana je knjiga „Opet sam te sanjao“, autora Ljiljane Šarac iz Beograda.

Ljiljana Šarac izrazila je zadovoljstvo što se promocija održava u Anrdićgradu, jer smatra da su Višegrad i Andrićgrad stjecište srpske kulture, pisane riječi i da je to ishodište i izvorište odakle dobar glas treba da potekne.

„Andrićgrad je ambijentalan grad sa dušom, grad sa aurom koji ima svoje ispričane ili priče koje tek čekaju da se ispričaju, ali u svakom slučaju je utisak nezamenljiv, neponovljiv“, naglasila je Šarac.

Ona je navela da je knjiga „Opet sam te sanjao“ jedna neobično uzbudljiva, intrigantna, istorijsko-ljubavna priča sa dva paralelna narativna toka.

„U prvom narativnom toku je savremeni vremenski trenutak u kome se javlja mladić Damjan Šajinović koji ima težak, traumatičan period iza sebe jer je izgubio suprugu i nerođeno dijete. On je u apatičnom stanju, želi da umre, a zapravo život ne uzima tako mlade ljude, već ih stavlja pred iskušenja i vodi ih jednim neobičnim putem koji i ne očekuju i kome se ne nadaju“, rekla je Šarac.

Damjan, kako je navela, počinje da sanja i da mu se u tim neobičnim snovima javlja uvijek ista dama, a jedne noći će sanjati ime Irina.

„Krenuvši za tom niti i imenom Irina, on će otkriti da je reč o srednjovekovnoj despotici Srbije Irini Branković koju srpski narod češće zove Prokleta Jerina“, rekla je Šarac.

Ona je podsjetila da je knjiga izašla prošle godine u oktobru, neposredno pred Beogradski sajam i da je naišla na veliko interesovanje čitalaca.

Šarac je rekla da je osim knjige „Opet sam te sanjao“, napisala i roman „Gde sam to pogrešio“, čije je predstavljanje najavila krajem godine u Andrićgradu.

Ljiljana Šarac je nastavnica srpskog jezika u Beogradu i pisac beogradske izdavačke kuće „Evro buk“.