Prateći program Sajma knjiga u Andrićgradu upotpunjen je prezentacijom Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske i promocijom izdanja Zavoda, o čemu su na Trgu Nikole Tesle govorili Vladan Sibinović i Velimir Savić.

„Uloga Zavoda za statistiku je da, rukovodeći se principima profesionalnosti, poverljivosti i pouzdanosti, prikuplja i obrađuje podatke, te da ih publikovane daje na korišćenje i analizu korisnicima“, približio je prisutnima delatnost Zavoda za statistiku Vladan Sibinović. On je ovom prilikom predstavio treći broj Statističkog godišnjaka iz kojeg je za višegradsku publiku izdvojio statističke podatke koji se odnose na Višegrad i okolinu.

Velimir Savić predstavio je publikaciju Ovo je Republika Srpska koja pokazuje na koji se sve način mogu obraditi i predstaviti statistički podaci iz oblasti kao što su ekonomija, ekologija, turizam, obrazovanje, poljoprivreda, kultura i dr.

Sibinović i Savić podsetili su publiku da su sva izdanja Zavoda za statistiku besplatna i da se mogu preuzeti u elektronskoj formi sa veb-prezentacije Zavoda.