Među najnovijim izdanjima Odeljenja za književnost Andrićevog instituta nalazi se knjiga O srpskim piscima HH veka autora Midhata Begića, koja je predstavljena tokom pratećeg programa Sajma knjiga u Andrićgradu.

Knjigu je priredio Radovan Vučković, koji u predgovoru o Begiću piše: „Kao komparatista po struci, a i zalažući se za srpsko-hrvatsko zbližavanje, Begić je često tumačio više pisaca i dela istovremeno, i tako dokazivao univerzalnost književnih ideja i spisateljskih tehnika. Takvo sagledavanje omogućavalo mu je da srpske pisce i dela sagledava šire i otvorenije od ostalih, i bez uskih nacionalnih ograničenja“.

Dr Jovan Delić, profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, upoznao je prisutne sa biografijom Midhata Begića, koji je 1958. godine odbranio doktorsku disertaciju o Jovanu Skerliću na Faculte des Lettres u Lionu, radio kao lektor i osnovao Izraz, časopis za književnu i umetničku kritiku. Pored toga što je veći deo svoga rada posvetio Jovanu Skerliću, priredivši njegova dela u 12 tomova, Begić je napisao još mnogo eseja, rasprava i osvrta o srpskim piscima. U ovu knjigu uvršteni su njegovi radovi o najznačajnijim piscima HH veka, poput Jovana Dučića, Petra Kočića, Borisava Stankovića, Miloša Crnjanskog, Iva Andrića i drugih.