U Andrićgradu je održana tribina o istoriji domaćeg stripa i strip-izdavaštva u organizaciji kuće specijalizovane za izdavanje stripova Darkvud. Na tribini su govorili Branislav Bane Kerac, srpski crtač stripa, scenarista i ilustrator i Sibin Slavković, ilustrator, urednik, izdavač i crtač stripa.

Govoreći o istoriji jugoslovenskog stripa, istakli su osamdesete godine prošlog veka kao najplodotvorniji period, nazvavši ih zlatnim dobom stripa. Stripoteka je u ovom periodu izlazila u 40–60.000 primeraka, dok joj je danas tiraž tek oko 4.000 primeraka, a uprkos tome, ona i dalje ima status brenda. Slavković je dodao da je do sada izašlo 5 albuma Tarzana i da Darkvud planira izdavanje ukupno 9 knjiga.

Odgovarajući na pitanje o uticaju razvoja tehnologije na rad crtača stripova, Kerac je izjavio da je kompjuter alat kao i svaki drugi, ali da su njemu draže klasične metode crtanja. Slavković se složio da kompjuterska olovka polako preuzima vođstvo nad klasičnim metodama crtanja, ali da su nove generacije crtača prilagodljive i da to neće uticati na kvalitet stripa.

I Kerac i Slavković su se složili da više ne postoji dilema da je strip vid umetnosti, naglasivši da nije svaki strip umetničko delo, nego kvalitet stripa određuje njegov umetnički status.