U oktobru ove godine Visoka škola dramskih umjetnosti u Andrićgradu, koju čine Katedra za filmsku i televizijsku režiju, Katedra za glumu, Katedra za dramaturgiju, Katedra za montažu, Katedra za kameru i Katedra za snimanje i dizajn zvuka, upisaće prvu generaciju studenata. Škola će biti opremljena najsavremenijom opremom za izvođenje nastave, a za potrebe studenata formira se i posebna zbirka neophodne literature. Pohađanjem Visoke škole dramskih umjetnosti studenti će, pod rukovodstvom najvećih imena iz svijeta dramskih umjetnosti, moći da stečeno teorijsko znanje primene i u praksi.

Upravnici Katedri biće eminentni predavači i vrhunski stručnjaci iz navedenih oblasti: Emir Kusturica, Zoran Cvijanović, Srđan Koljević, Svetolik Mića Zajc, Goran Volarević i Slobodan Mihajlović.

Prijemni ispiti za upis Visoke škole dramskih umjetnosti biće održani u Andrićgradu od 26. do 30. septembra 2016. godine. Prijave se mogu slati na adresu Trg Nikole Tesle bb, Andrićgrad, 73240 Višegrad ili elektronskim putem na imejl vsduandricgrad@gmail.com.

Iskra.co