Andrićgrad Vas poziva na promociju knjige „Jedro nade“ autora Nikole Malovića, dobitnika mnogih nagrada za svoje stvaralaštvo kao što su „Borislav Pekić“, „Laza Kostić“, potom „Majstorsko pismo“ (za životno djelo), „Lazar Komarčić“ i Oktobarsku nagradu grada Herceg Novog – dobio je za roman Lutajući Bokelj (Laguna, 2007, 2008, 2009, 2010, 2013). Laureat je tri prestižne srpske književne nagrade: Borisav Stanković, Pečat vremena i Branko Ćopić.

Radnja ovog romana prati Nikolu Smekiju, ambicioznog modnog industrijalca iz Barija, koji se na poziv gradonačelnice vraća u Perast, grad svojih predaka, da bi ponovo pokrenuo i oživeo tradicionalnu proizvodnju mornarskih majica.

Jedro nade“ je roman o istorijskom razvitku mornarske majice koja je na Mediteranu mnogo više od elementarnog komada garderobe. Plavo-bele pruge su jedinica stila sveprisutnog pomorskog kulta, modni mit, ali i oličenje seksualnosti. Na primorju je svako ko nosi prugastoplavu majicu hodajuća avantura…

Promocija će se održati u srijedu, 18. novembra 2015. godine u 18:00 časova u prostorijama knjižare „Ili-ili“ u Andrićgradu.

Dobrodošli.