Drugog i trećeg dana Vaskrsa u Andrićgradu je predviđeno gostovanje pozorišta iz Kruševca sa dve predstave.

Drugog dana Vaskrsa, 13. aprila, publika će imati priliku da pogleda pozorišnu predstavu „Ženski razgovori“ po motivima Duška Radovića.

Trećeg dana Vaskrsa, 14. aprila, publika će na Vizantijskom trgu moći uživati u predstavi „Žene srpskih srednjovekovnih vladara“ pozorišno-istorijsko delo nastavnice srpskog jezika Tijane Milenković. Predstava počinje u 20:00 časova.

Ulaz na obje predstave je besplatan.

Predstava „Ženski razgovori“ po motivima Duška Radovića.

Profesorke kruševačke Osnovne škole „Jovan Popović“ osmelile su se na neobičan poduhvat – osmislile su i režirale predstavu „Ženski razgovori“, po tekstovima Duška Radovića. Svoje svakodnevne uloge majki, domaćica, učiteljica i nastavnica dopunile su sada novim – glumačkim.

Svoje lekcije o životu žele da podele sa publikom.

Radnja ovog poetskog kabarea smeštena je u ambijent kafane, koja se, kako bi drugačije, zove „Veliki odmor“.

Ova predstava na nov i drugačiji način brani čast profesorske profesije i pokazuje da u našim školama nije zamro duh istinske kreativnosti i radoznalosti. One dokazuju da i nastavnici mogu i moraju da nauče nešto novo.

Predstava Žene srpskih srednjovekovnih vladara

Pozorišno-istorijsko delo nastavnice srpskog jezika Tijane Milenković, koja potpisuje i režiju, ima za cilj da publici predstavi sve žene vladarke srpskih dvorova kojima istorija u udžbenicima nije dovoljno posvetila pažnje.

O ovim ženama se zaista nedovoljno zna i zato je dobro pogledati predstavu kako bi ste iole stekli sliku o tome kakve su živote one vodile. Predstavom veličamo pravoslavlje, naš Kruševac, tako da se nadamo da će publika biti oduševljena i da ćemo uspeti u tome da im približimo tu tematiku. Predstava je edukativnog karaktera, osvežiće vam pamćenje, a i upoznati sa nekim novim podacima iz istorije koje možda niste znali.