Na Vizantijskom trgu u Andrićgradu odigrana je pozorišna predstava „Žene srpskih srednjovjekovnih vladara“ u kojoj su učestvovali nastavnici Osnovne škole „Jovan Popović“ iz Kruševca.

Direktor ove Osnovne škole Snežana Stefanović Milanović rekla je da je bila velika želja nastavnika da dođu u Andrićgrad i da se predstave ovdašnjoj publici.

Ona je istakla da je ideja bila da se prikaže jedan period života u Srbiji gdje su žene bile, ne samo supruge, nego i vladari, te su pisale istoriju uz svoje muževe.

„Obuhvatili smo dva veka ovom pričom, što je bilo veoma zahtevno, jer ima mnogo istorijskih činjenica“, zaključila je Milanovićeva.

Menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić rekao je da je ovo izuzetno dobra prilika da se Višegrađani upoznaju sa pozorištem i predstavama.

„Dugo vremena u Višegradu nije prikazana nijedna pozorišna predstava, a danas imamo predivan ambijent i mjesto u Andrićgradu da ove predstave prikažemo“, istakao je Šipčić.

On je rekao da se predstava izuzetno dobro uklopila u ambijent, jer su trg i arhitektura iz perioda na koji se predstava odnosi.

Šipčić je najavio da će i u narednom periodu biti prikazivane pozorišne predstave i organizovani brojni koncerti i festivali.