Uprava Andrićgrada je, povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, donirala 600 jaja korisnicama Javne ustanove Dom za lica sa invaliditetom u Višegradu.

Direktor Doma Zoran Vasiljević rekao je Srni da su predstavnici Andrićgrada, zajedno sa višegradskim pjesnikom Božidarom Škobićem, obezbijedili ovu donaciju korisnicima ustanove da bi praznik koji dolazi proslavili onako kako i dolikuje.

„Ovo je za nas značajna donacija, kao i svaka druga, jer je riječ o teškoj djelatnosti, zbrinjavanja djece ometene u razvoju, a jedina smo ustanova ovakvog tipa u BiH“, kaže Vasiljević.

On dodaje da je ova ustanova proteklih deset godina uspjela da posluje pozitivno i da ostvari dobre finansijske rezultate, bez obzira na poteškoće sa kojima se susreću, a riječ je o lošoj naplati potraživanja, koja trenutno iznose oko 800.000 KM.

„Nastavićemo i dalje da kvalitetno pružamo usluge našim korisnicama i da stvaramo još bolje uslove za rad i život korisnika“, rekao je Vasiljević.

Menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić kaže da je ovo znak pažnje Andrićgrada, s ciljem da i korisnici ove ustanove obilježe najveći hrišćanski praznik Vaskrs na tradicionalan način, farbanjem jaja i uz druženje.

Šipčić je izrazio nadu da će ovaj gest podstaći i ostale ljude da se uključe i pomognu ovoj ustanovi, te napomenuo da će Andrićgrad nastaviti da pruža pomoć onima kojima je najpotrebnija.