Svečana premijera filma „Bićemo prvaci sveta“ biće održana 27. marta 2015.godine u 20:10h u bioskopu „Dolly Bell“ u Andrićgradu u prisustvu glumačke i autorske ekipe filma.

Od producenata najgledanije domaće filmske i TV sage „Montevideo“, firme „Intermedia Network“, dolazi još jedna istinita sportska priča koja je posvećena košarci.

Film „Bićemo prvaci sveta“ o osnivačima čuvene „jugoslovenske škole košarke“ i prvoj zlatnoj medalji na prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, režirao je Darko Bajić.

Centralni događaj filma je finalna utakmica na Svjetskom prvenstvu u Ljubljani, 1970. godine, između timova Jugoslavije i SAD-a.

Film je smješten u dva različita vremenska perioda, u sadašnjem i u sećanjima Nebojše Popovića.

Njihov životni put počinje još od Drugog svjetskog rata i nastavlja se u komunističkoj državi u kojoj jedino u košarci nalaze mjesto oslobođeno od politike. Glavni lik Nebojša Popović, sad u svojim četrdesetim godinama, dolazi u Ljubljanu na finalni trijumf vere koju je njegovao dvadeset i pet godina, još od kada je košarku igrao u vojničkim čizmama ili čak bez ikakve obuće.

Jugoslavija trijumfuje, u ekstazi zajedništva i patriotizma. Cijela zemlja je u transu. Predsjednik Tito je zadovoljan. Naravno, istorija ovoj priči daje gorak ukus uzaludnosti.

U glavnim ulogama: Strahinja Blažić, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Nikolić, Sergej Trifunović, Nina Janković…

Na čelu se rediteljem Darko Bajićem , višegradskoj premijeri će prisustvovati glumci Sergej Trifunović, Ivana Dudić, Strahinja Blažić.