Knjižara „Ili-ili“ vas poziva na promociju knjiga Vanje Bulića u četvrtak 05. marta u 18:00 časova. Promocija će biti održana u maloj sali bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu.

 ROMAN  DOSIJE BOGORODICA

Iz ’Simeonovog pečata’ i ’Jovanovog zaveštanja’, novinar Novak Ivanović se seli u ’Dosije Bogorodica’,  treći roman koji se bavi najvećim hrišćanskim relikvijama i pokušajima svjetskih moćnika i mafije da se domognu neprocjenjivog blaga smještenog u riznicama srpskih manastira. U Cetinju se nalaze desna ruka Jovana Krstitelja i ikona Bogorodica Filermosa, relikvije koje su nekad pripadale Malteškim vitezovima, pa su preko dinastije Romanovih dospjele u ruke dinastije Karađorđević, a nakon Drugog svjetskog rata četvrt vijeka su čamile u sefu državne bezbjednosti. To je početak priče, koja se pretvara u uzbudljiv triler smješten u Cetinje i Budvu.

ROMAN  DEVEDESETE

Četiri romana u jednoj knjizi!

Lepa sela lepo gore je povijest sazdana od slika, bez morbidnih opisa i jezičkih egzibicija, najkraćim putem stiže do čitaočevih emocija. Njeni junaci nisu psi rata, već zanatlije, profesori, penzioneri, studenti, poneka usijana glava, ali svi ljudi od deset prstiju koje je usud rata sveo samo na jedan – onaj na obaraču. Ovo je i knjiga o njihovim nastojanjima da podnesu rat kao što se podnosi bolest od koje se malo ko izliječi.

Ratna sreća je roman o Srbiji u vreme povratka sa ratišta i prilagodjavanja ratnika na život u miru, priča o ratnim profiterima koji su u rat krenuli kao golje a vratili se kao bogataši naučeni da se bave biznisom po ratnim pravilima: nasilno, prevarama, u duhu novog morala i nestanka starih normi ponašanja…

Zadah belog je slika posrnuća jedne porodice u koju, nošena krilima rata, ulazi droga. Knjiga je inspirisana istinitim dogadjajima, kada je droga mogla da se kupi iza svakog kioska na ulici, a njeni glavni junaci su žestoki momci sa beogradskog asfalta i povratnici sa ratišta. Lažni moral ulice i lažni patriotizam upotpunjuju poslovi iza kojih ostaju leševi uglavnom mladih ljudi, nespremnih da se uhvate u koštac sa izazovima jednog turbulentnog vremena.

Crvena kibla je žestoka priča o nuklearnom lobiju u Srbiji, koji pokušava da svjetskim moćnicima za veliki novac ustupi prostor za skladištenje nuklearnog otpada. Prva knjiga u Srbiji o nuklearnoj mafiji sa uporištem u podzemlju, policiji i vrhu vlasti. Sa ovom pričom prepliće se i jedna erotska epizoda, pa se ukrštanjem dvije priče dolazi do neočekivanog razrješenja drame u kojoj se krade, gine i ljubi.