Orthodox Celts su osnovani 1992. godine. Kao prvi bend u Istočnoj Evropi koji je svirao Irsku muziku u najširem smislu, inkorporirajući Keltske Folk Rock elemente u svoj autentični muzički izraz, tokom proteklih 20 godina Orthodox Celts su popularisali Irski zvuk ustoličivši se na mjestu ambasadora Irske i Keltske kulture posebne vrste. Izvanredni nastupi i garantovana pozitivna atmosfera su doveli do toga da vijerna publika oformi pravu armiju fanova koja ih prati svuda gdje god da sviraju.

Bez obzira na muzički žanr, nekarakterističan za okruženje iz koga potiču, Orthodox Celts su jedna od najvećih koncertnih atrakcija na srpskoj rock sceni koja je inspirisala i uticala na brojne mlađe bendove širom regiona, pa i cijelog svjeta. Činjenica da je njihova verzija tradicionalne pijesme “Star Of The County Down” ostavila iza sebe i takve gigante kao što su Van Morisson i The Chieftains, sa 6.358.241 pregleda dok sledećih pet verzija zajedno imaju tek negde oko milion, govori sama za sebe.

Orthodox Celts su u okviru nekoliko turneja i bezbroj koncerata svirali i u Grčkoj, Makedoniji, Italiji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Sloveniji, Rumuniji, Švedskoj i Švajcarskoj.

Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan 13. januara 2015. godine na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu.

Bend je do sada objavio pet albuma:

„Orthodox Celts“ (1994)
„The Celts Strike Again“ (1997)
„Green Roses“ (1999)
„A Moment Like The Longest Day“ (2002)
„One, Two… Five“ (2007)