Objekat „Hidroelektrana na Drini“, izgrađen u Andrićgradu po projektu arhitekte Branislava Mitrovića, dobio je treću nagradu.

Na internacionalnom konkursu za najbolji objekat izveden u cementu multinacionalne korporacije „Cemeks“ u Meksiku, objekat „Hidroelektrana na Drini“, izgrađen u Andrićgradu po projektu arhitekte Branislava Mitrovića, dobio je treću nagradu. Ova vest je zanimljiva utoliko što je prvu nagradu dobio čuveni arhitekta Dejvid Čiperfild iz Londona, a drugu najveći nemački projektantski biro „Gerken, Mark i partneri“.

– „Čini mi se da je ovo jedna od najlepših nagrada i priznanja koje smo dobili“ – kaže Mitrović za „Novosti“.

hidroelektrana-zgrada-2

– „Drago mi je što se naš mali arhitektonski biro „Mitarh“ iz Beograda našao u odabranom društvu. Ovo je jedan od lepših rezultata srpske arhitekture, posebno zato što je objekat rađen u skrajnutom prostoru sa prirodnim materijalom – drvetom i kamenom – skrenuo pažnju svetske arhitektonske javnosti“.

Reditelj Emir Kusturica pronašao nam je izvanredne majstore koji kamen osećaju u duši. Oni su izvanredno nadogradili naše crteže. Upravo to dobro sadejstvo projektanata i graditelja zaslužno je za dobar rezultat.

novosti.rs