Kada vam neko spomene Andrićgrad, vjerojatno prvo što vam padne na pamet jeste da je to spomenik kulture podignut u čast jedinog srpskog nobelovca Ive Andrića.  

Da Andrićgrad ukupno ostavlja odličan utisak i da je zaista poseban i specifičan grad sa jako puno zanimljivosti iz različitih razdoblja istorije i kutlure, ali i turistička destinacija koja svojim sadržajem spada u sam vrh turističke ponude koju svi moraju posjetiti, uvjerili su se i maturanti Užičke gimnazije koji su diplomirali davne 89-te godine a koji su ove godine svoje tradicionalno petogodišnje okupljanje organizovali u Andrićgradu.

- „Prije deset godina smo bili u Drvengradu, na Mećavniku u Mokroj Gori, kada je krenula ideja pravljenja Drvengrada a za ovu proslavu mature smo obišli pet potencionalnih lokacija u regionu i odlučili smo se za ovu koja nam se učinila najaktraktivnijom“, – rekla je Ljilja Jezdimirović organizator posjete Andrićgradu.

Andrićgrad nikoga ne ostavlja ravnodušnim i sve što možete vidjeti u njemu ima neku priču a ako nešto ne vidite imate dobar razlog za ponovni dolazak.

- „Mi smo generacija koja ima dosta ljudi sa strane, samo iz jednog odeljenja od 34 učenika deset ih je u inostranstvu. Veliki broj njih je došao i svi su oduševljeni. Za Andrićgrad samo čuli ali niko nije imao priliku da dođe i vidi. Prijatno smo iznenađeni i evo od jutros smo na nogama i niko ne posustaje. Svi su puni utisaka, vožnja brodom, obilazak grada, na svakom koraku ljubazno osoblje, ovaj grad ima šta da pokaže i ponudi posjetiocima“, – rekla je Jezdimirovićeva.