U petak 13. decembra, sa početkom u 20:00 časova, u velikoj sali multiplexa “Dolly Bell“ u Andrićgradu, premijerno će biti prikazan film “Odumiranje“ reditelja Miloša Pušića. Film “Odumiranje“ je uspješno završio svoju festivalsku turneju pobravši i nekoliko prestižnih nagrada, među kojima je i nagradu za najbolji film na filmskom festivalu u Kotbusu, i od 05. decembra zvanično je ušao u bioskope.

Gosti premijere u petak u Andrićgradu biće reditelj Miloš Pušić, scenarista Dušan Spasojević i glumica Milica Janevski. Oni će se publici obratiti po završetku projekcije a potom i dati kratke intervjue za medije.

Karte za film “Odumiranje“ su u pretprodaji od 12.12. i mogu se kupiti u holu multiplexa “Dolly Bell“ od 17:00 do 20:00 časova.

Ukratko o filmu:

Poslije nekoliko mučnih godina života u Beogradu, provedenih na teškim poslovima i praćenih besparicom, Janko se vraća u svoje zabito i, ljudima opustelo, planinsko selo sa namjerom da proda zemlju i ode u Njemačku, vjerujući da će se tako izbaviti nevolja i konačno izboriti za svoje mjesto pod suncem. Njegova usamljena majka Milica,  koja već dugo živi u nadi da će se Janko vratiti, dovesti ženu i osnovati porodicu, ne samo da će se njegovoj nameri usprotiviti, nego će i učiniti sve da njen sin od te namjere odustane.

 

Originalni naziv: Odumiranje
Žanr: drama
Trajanje: 108 min.
Godina proizvodnje: 2013.
Zemlja porekla: Srbija
Jezik: srpski
Scenario: Dušan Spasojević
Režija: Miloš Pušić
Uloge: Branislav Trifunovic, Boris Isaković, Dara Džokić, Emir Hadžihafizbegović, Milica Janevski, Jasna Đuričić