Članovi ekološkog udruženja “Eko zona” iz Višegrada pokrenuli su akciju pod nazivom “Stavi čep u džep” koja ima za cilj prikupljanje 250 kilograma plastičnih čepova koji će biti reciklirani, a novac utrošen u nabavku invalidskih kolica za one kojima su potrebna.

Iz Eko zone pozivaju sve zainteresovane da se uključe u ovu humanitarnu akciju koja ima i ekološki karakter. Bitno je prikupiti što veči broj plastičnih čepova, napomenuvši da je veličina i oblik čepova nebitan.

“Važno je da se što veći broj ljudi uključi u ovu akciju koja nije vremenski ograničena, kao ni količina od 250 kilograma čepova nije ograničavajuća”, navode iz Eko zone.

Nakon prikupljanja čepova, oni će biti transportovani u Tursku, u kompaniju za reciklažu plastičnog otpada “Muzzafer Pibarbasi isletmeleri”. Posle toga, invalidska kolica će biti nabavljena u njemačkoj kompaniji “Otto Bock wheelchairs”.

Za više informacija o skladištenju čepova pozovite brojeve: 065/569-327, 065/344-822 ili 065/386-815 ili donesite čepove u multipleks “Dolly Bell“ u Andričgradu i caffe bar “Retro“.

Akcija se sprovodi na inicijativu Omladinskog udruženja REaktiv.

Autor: Miroslav Šimšić

izvor 058.ba