U knjižari „Ili-ili“ u Andrićgradu večeras je predstavljen Drugi zbornik radova Društva ljubitelja pisane riječi „Most“ iz Višegrada.

Na stranicama zbornika višegradskih pjesnika našle su se pjesme, pripovijetke, eseji i odlomci iz romana 21 literarnog stvaroca.

„Da nije ovog zbornika ne bismo ni znali koliko literarnih stvaralaca svakodnevno korača višegradskim stazama. Ovo je prava bisernica njihovih umjetničkih dostignuća ili bar pokušaja uzleta u svijet poezije i proze“, rekla je recenzent knjige, profesor Divna Vasić.

Predsjednik Društva ljubitelja knjige „Most“ Slavko Heleta rekao je da je ova literarna družina, koja radi pod okriljem višegradske biblioteke, zbornikom uspjela da ostavi trag u literaturi Višegrada.

„Veoma je važno da je knjiga predstavljena čitalačkoj publici u Andrićgradu, gradu sveopšte umjetnosti, za šta smo zahvalni režiseru Emiru Kusturici“, rekao je Heleta.

Književnik Nenad Radoš došao je iz Beograda da se predstavi Višegrađanima.

„Toliko je naboja u pjesmama višegradskih pjesnika koje govore o ljubavi, sreći, izbjegličkom životu, ali i sjećanjima na ratne strahote da ni publika nije bila ravnodušna, a to i jeste cilj umjetnosti“, rekao je Radoš.

(SRNA / Radoje Tasić)