U Multipleksu “Dolly Bell” u Andrićgradu od 23. do 25. aprila održaće se “Dani ruskog filma” . Ruski filmski festival je važan događaj na putu upoznavanja srpskog naroda sa kulturom bratske Rusije i prva je takva manifestacija organizovana u Andrićgradu.

Festival će biti otvoren u srijedu 23. aprila sa početkom u 19 časova projekcijom filma  “Ostrvo” , a publici će se u ime Andrićgrada predstaviti režiser Emir Kusturica kao i članovi ruske Ambasade i sveštenstvo Srpske Paravoslavne Crkve.

Program Festivala obuhvata nove igrane i animirane filmove ruskih filmskih umjetnika pa će tako publici u Andrićgradu biti predstavljeno pet igranih filmova i dva animirana filma za najmlađe.

Riječ je o filmovima iz kategorije najkvalitetnijih ruskih ostvarenja, od kojih su neki nominovani i za “Oskara” , prestižnu nagradu u filmskoj umjetnosti.

Ljubitelji ruskog filma će u trajanju od tri dana moći da pogledaju filmska ostvarenja “Ostrvo” ,  “Deveta Četa” , “Čudo” , “Olimpius Inferno” i “Pop” kao i dva animirana filma “Dobrinja Nikitić i Zmaj Gorinić” i “Knez Vladimir” . Ulaz za sve projekcije je besplatan.

Filmom  “Pop” režisera  Vladimira Hotinenka 25. aprila 2014. godine biće zatvoreni “Dani ruskog filma” u Andrićgradu.

ruski filmovi