Premijera drugog dijela filma Dragana Bjelogrlića, ”Montevideo, vidimo se!”, biće svečano prikazana 21. februara u 20:30 u multiplexu ”Dolly Bell” u Andrićgradu. Gosti premijere biće akteri filma i reditelj Bjelogrlić.

Ulaznice za premijeru biće u pretprodaji od 19. februara na biletarnici bioskopa, a cijena karte za premijeru je 5,00 KM.

Drugi film koji nosi naziv ”Montevideo, vidimo se” govori o učešću domaće fudbalske reprezentacije na Prvom zvaničnom svjetskom prvenstvu u Montevideu, 1930. godine. Inspirisana istinitim događajima ovo je priča o istorijskom uspjehu domaćeg sporta i nastavak prvog filma koji je opisivao dešavanja koja su prethodila samom Prvenstvu. Fudbalska saga iz 1930. godine se nastavlja u glavnom gradu Urugvaja, gdje se nakon napornog tronedeljnog putovanja preko Atlanskog okeana, prva formirana reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije našla među učesnicama Prvog svjetskog prvenstva. Ekipa iz jedne male balkanske zemlje, kojoj svi daju minimalne šanse za uspjeh, žrebanjem dobija za protivnike glavnog favorita prvenstva, reprezentaciju Brazila! Predvođeni čvrstim entuzijazmom,vizijom i idejom zajedništva Tirke, Moša, Milutinac, Jakša i ostali momci iz tima, zahvaljujući svom talentu, mladošču i istrajnošću, ulaze na velika vrata sportske scene. Vijest koja je obišla cijeli svijet je da je reprezentacija Jugoslavije osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu!

 

VIDIMO SE!

 

IMDb