OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

O tome da je Andrićgrad posljednjih dana prepun turista i javnih ličnosti svedoči i današnja posjeta Vanje Bulića Andrićgradu. Vanja je u društvu svoje supruge došao, kako kaže, da vidi dokle su stigli radovi u Andrićgradu.


”Posljednji put kada sam bio ovdje prije šest mjeseci Andrićgrad uopšte nije ličilo na ovo sad. Nevjerovatno je kako je grad brzo zaživio, nemamo čak gdje ni da sjednemo. Rekli su mi da će se i drugi dio grada otvoriti 28. juna ove godine, to je prosto nevjerovatno. Ne sjećam se da je kod nas neko izgradio jedno veliko zdanje poput ovog za tako kratak period. Zapravo, kod nas niko nije izgradio ništa slično ovome.
S obzirom na sadašnji sadržaj i na ono što tek slijedi, mislim da će Višegrad postati kulturološki centar ove regije, a možda čak i šire. Kad odlazim na more uvijek prolazim kroz Višegrd i mogu Vam reći da Višegrad nikada nije ljepše izgledao, i to zahvaljujući Andrićgradu” rekao je Vanja Bulić u kratkom intervjuu koji nam je dao dok smo obilazili gradilište.

Višegrad pred najradosniji Hrišćanski praznik i dalje posjećuje veliki broj turista koji su na proputovanju ili na odmoru u Užičkom okrugu. Oni koje smo anketirali kažu da su ovde najviše zbog čuda koje stvara Emir Kusturica.