nikola slika

Menadžment Andrićgrada je saopštio da će u četvrtak u 19:30 časova na Trgu Nikole Tesle u gradu od kamena prirediti svečani doček za najuspješnije karatiste Republike Srpske iz Višegrada na Svjetskom karate prvenstvu u Melburnu u Australiji, Nikolu Polugu i Danku Garilović.

”Za ovo dvoje sportista, koji su zajedno sa Tamarom Lozo , Mladenom Ploskićem i Majom Mrdinja uspješno u Australiji branili boje Republike Srpske, Andrićgrad će poslati automobil na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu kojim će doputovati u Višegrad”, rečeno je u saopštenju.
U Andrićgradu još neće da otkriju scenarij dočeka najboljih višegradskih sportista ali napominju da će on biti veličanstven i sa nizom iznenađenja.
Nikola Poluga, član Karate kluba „Drina“ iz Višegrada se u Melburnu okitio zlatnom medaljom u kategoriji do 78 kilograma a Danka Garilović u kateogoriji do 55 kilograma srebrnom.
Ženska reprezentacija RS je na ovom prvenstvu koje je orgnizovala Svjetska karate federacija WKC, osvojila je  zlatnu a muška srebrnu medalju.
Bilans od devet medalja, od toga tri zlatne, četiri srebrne i dvije bronzane svrstao je karatiste RS , po uspješnosti, u sam vrh svjetskih reprezentacija.
Odlazak na Svjetsko karate prvenstvo u Melburnu i sve troškove za zlatnog Nikolu Polugu finasirao je Andrićgrad.

R.TASIĆ