Друга група ђеце са Косова и Метохије допутовала је данас у Републику Српску.

Свих пет аутобуса са око 250 српске ђеце и наставника из Лепосавића, Звечана, Новог Брда, Шилова, Витине, Партеша и Пасјана стигли су у Вишеград, гђе су их дочекали министар безбједности БиХ Ненад Нешић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке Милорад Арлов.

2

Нешић је обезбиједио ручак у хотелу Вишеград за ђецу и њихове наставнике.

Нешић је рекао да су Срби са Косова и Метохије увијек добродошли у Републику Српску.

– Један смо народ. Ми у Републици Српској знамо како је њима. Желим да се овђе осјећају слободно – рекао је Нешић.

3

Ђуревић је рекао да Вишегад након четири године поново организује дочек за ђецу са Косова и Метохије, изразивши задовољство због доласка ђеце у Српску.

Арлов је рекао да су ђеца будућност српског народа и српског постојања Косова и Метохије, захваливши свима који су их дочекали у Републици Српској.

Ђеца су обишла мост Мехмед паше Соколовића, Андрићград и друге туристичке знаменитости Вишеграда.

4

Гости са Косова и Метохије 11. пројекта “Спојимо ђецу Косова и Метохије и Републике Српске” из Вишеграда настављају пут према својим вршњацима и домаћинима гђе ће боравити седам дана у Требињу, Невесињу, Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Сокоцу.

Српска ђеца, њих око 550 која су јуче и синоћ стигла у Републику Српску – Приједор, Бањалуку, Градишку, Челинац, Станаре, Прњавор, Брод, Мидричу, Петрово, Теслић, Шамац, Брчко, Бијељину и Власеницу, смјештетена су код вршњака и породица.

Фото: РТРС / РТРС