На фестивалу учествују млади из Мађарске, Бугарске, Украјине, Мексика, Словачке, Чешке, Турске, Грчке, Словеније, Републике Српске и Србије.

Вишеград ће данас бити домаћин Међународног дјечијег фестивала фолклора „Лицидерско срце“, који ће окупити око 1.000 учесника из 11 земаља.

Фолклорна радионица биће одржана на Византијском тргу у Андрићграду у 13.00 часова, а најављен је и пријем учесника у Градској кући. Свечани дефиле учесника почеће у 18.30 часова и кретаће се од Моста Мехмед-паше Соколовића, Улицом краља Петра Првог до Андрићграда, гдје ће у 19.00 часова бити одржан фестивал фолклора.Фестивал „Лицидерско срце“ трајаће до петка, 19. августа, а одржава се у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду.

Овај традиционални Међународни дјечији фестивал фолклора свечано је отворен у Ужицу у понедјељак, 15. августа. Фестивал организује Удружење грађана „Ера“ из Ужица, под покровитељством Предсједника Србије, а суорганизатори су град Ужице, Представништво Републике Српске у Србији, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Туристичка организација Златибор, уз подршку Министарства културе и информисања и Министарства правде Србије.