У Андрићграду ће вечерас бити свечено отворен четврти Сајам књига, на коме ће бити помовисани издавачи образовне, школске и стручне литературе, као и издања из области религије и теологије публикована и Републици Српској, Србији и иностранству.

Ове године земља – гост на сајму је Француска чија ће књижевност бити посебно представљена, а француски писац Јозеф Понтис отвориће манифестацију са замјеницом директора Београдског сајма Горицом Шкипином и Емиром Кустрицом, директором Андрићевог индситута и идејним творцем Андрићграда.

Након отварања Сајма, биће промовисана Понтисовов роман „На линији“.

Сутра ће на Сајму бити представљена издавачка делатност Института за српску културу (Приштина/Лепосавић), као и књига Мила Ломпара „Црњански: Биографија једног осећања“, а на програму је и предавање Српски модернисти.

За четвртак 4. јул најављена је промоција универзитетског уџбеника „Регионална географија БиХ“ аутора Горана Мутабџије и збирке поезије Данијеле Мрде „Ноћни завод“, те антологије поезије „Ми знамо судбу“ Ранка Поповића и књиге „Занатски дом“ Ђорђа Сладоја.

Књига путописа Зорана Шапоњића „Руски крст“ у Андрићграду ће бити представљена у петак, а таго дана су на програму и промоција романа „Зна ли ко енглески“ Драгана Тепавчевића и књиге „Венац за оца“ ауторке Весне Капор.

О издањима Андићевог института – „Истрага предака“ Ивана Негришорца и „Алојзије Степинац“ који поптисују Љубодраг Димић и Никола Жутић, биће ријечи у суботу.

Свечана церемонија затварања Сајма књига у Андрићграду заказана је за 7. јул када ће српском писцу и академику Горану Петровићу бити уручена Велика награда „Иво Андрић“.

РТРС, Агенције