Синоћ је у Андрићграду почео четврти по реду међународни Сајам књига. Овогодишњи Сајам окупио је 22 излагача из региона.

На 32 штанда изложена су издања која су се у јавности појавила у посљедњих годину дана.

– Нека од њих су Зборници одјељења за књижевност и одјељења за српски језик, а то су „Књижевност, музика и поезија Боре Ђорђевића, Зборник „Филип Вишњић“. Представљамо ове године књигу Милоша Ковачевића „Борба за ћирилицу и српски језик“, која је била врло запажена на прошлогодишњем Сајму књига у Београду – каже Гордана Станчић из Андрићевог института.

Драган Танчић, директор Института за српску културу из Лепосавића каже да је на Сајму велики број публикација, гдје је овај Институт био издавач или суиздавач. Он је истакао да ће око 200 књига и часописа бити поклоњено библиотеци у Андрићграду, те изразио задовољство због првог присуства на у Андрићграду.

У складу са мисијом Андрићграда, организатори су се потрудили да програм овогодишњег сајама који траје до недјеље буде квалитетан.

– Водили смо рачуна да буде за свакога по нешто на једној врсти висоравни духовној и културној, не само за елиту, него за оно што може учинити да наш народни и културни живот буде у складу са нашом високом традицијом – рекао је Желидраг Никчевић, уредник програма Сајма у Андрићграду.

Земља гост Сајма књига у Андрићграду ове године је Француска.

РТРС