Евалуацијом програма школе и доделом сертификата завршена је 6. летња школа „Академија Андрић“, коју организује Одјељење за књижевност Андрићевог института. Овогодишњу школу, чија је тема била Савремени роман, похађало је око 20 студената филолошких наука са универзитета у Републици Српској и Републици Србији.

Предавачи су били еминентни професори филолошких факултета: проф. др Ивана Трбојевић Милошевић, проф. др Александра Јовановић, проф. др Предраг Петровић, проф. др Татјана Самарџија, проф. др Ирина Антанасијевић и проф. др Верица Копривица. Студенти су имали прилику да тему савременог романа упознају кроз предавања из области енглеске, српске, француске, руске и чешке савремене књижевности.

Поред наведених предавања, студенти су били у прилици да прате и богат програм четвртог по реду Сајма књига у Андрићграду и да се непосредно упознају са актуелном издавачком делатношћу на штандовима овогодишњих излагача. За полазнике летње школе био је организован стручни обилазак Андрићграда и посете Спомен-учионици Иве Андрића и Градској галерији Вишеград.

Студенти су исказали задовољство и захвалност због учешћа у овогодишњој летњој школи, упутили похвале организаторима и исказали жељу да и наредних година буду полазници летње школе „Академија Андрић“.