Доделом награда за издавачки подухват у Републици Српској и Србији, као и доделом специјалног признања Сајма, а од стране жирија који су чинили проф. др Михаило Шћепановић, председник, проф. др Милош Ковић и Мухарем Баздуљ, синоћ је завршен је трећи по реду Сајам књига у Андрићграду. Саму церемонију затварања увеличао је концерт вокалних солиста из Русије, која је била земља гост сајма, Надежде Кригине и Николаја Јерохина.

 

На овогодишњем сајму је учествовало преко двадесет издавача из Републике Српске и Србије.

Програмски део овогодишњег сајма био је веома богат. Публици су се представили Јуриј Пољаков, Владимир Кецмановић, Владан Матијевић, Владимир Димитријевић, Милош Ковић, Милош Ковачевић, Михаило Шћепановић, Јован Делић, Мирослав Перишић, Миле Бјелајац, Алексеј Тимофејев, Милан Пиљак и многи други.

Претпоследњи дан сајма био је посвећен добитнику „Велике награде Иво Андрић“ Бори Ђорђевићу о чијој је музици и поезији одржан научни скуп у Андрићевом институту чији ће зборник изаћи до краја године. Истог дана, легендарна рок група Рибља Чорба одржала је концерт на стадиону у Андрићграду.

Упоредо са сајмом, свих седам дана трајала је и летња школа „Академија Андрић“ чији су полазници пратили све промоције, па су поред редовних предавања, могли сазнати много више од уважених уметника и научника и дружења са њима.

Као и претходних, и ове године Сајам књига у Андрићграду се доказао као једна од престоница културе коју треба пратити и која обећава да прерасте у много већу манифестацију.