У оквиру Сајма књига у Андрићграду данас ће бити одржан округли сто о теми „Језик, књижевност, музика: поезија и музика Боре Ђорђевића“, посвећен овогодишњем добитнику „Велике награде Иво Андрић“ коју додјељује Андрићев институт.

Округли сто биће одржан у Андрићевом институту са почетком у 15.00 часова а, осим лауреата, учествоваће и професори са многобројних факултета, велики познаваоци Ђорђевићевог опуса.

Вечерас у 22.00 часа на стадиону у Андрићграду биће одржан концерт рок-групе „Рибља чорба“.

Сутра, посљедњег дана Трећег сајма књига, у 12.00 часова предвиђено је представљање зборника радова групе аутора „Говори српски, пиши ћирилицом“ и часописа „Нова Зора“ /бројеви за 2018. годину/.

У 19.00 часова на Тргу Николе Тесле биће уприличена церемонија додјеле награда за издавачки подухват и свечано затварање сајма, у 20.00 часова биће одржан концерт вокалних солиста Надежде Кригине и Николаја Јерохина, а у 21.00 час глумица Анђелка Прпић извешће монодраму „Шта ме снађе“.

У Андрићграду 2. јула почео је Трећи сајам књига, још једна од великих идеја Емира Кустурице која има за циљ представљање продукције издавача из Републике Српске, Србије и свијета, као и издавача образовне, школске и стручне литературе и издања из области религије и теологије.

Организатор Трећег сајма књига је Андрићград у сарадњи са Андрићевим институтом и Београдским сајмом књига, уз покровитељство предсједника Републике Српске Милорада Додика.

РТРС