На Тргу Николе Тесле у Андрићграду, у оквиру пратећег програма Сајма књига, публици је своју издавачку делатност представила Књижевна задруга српског националног савјета Црне Горе.

Издавачка делатност Српске књижевне задруге у Црној Гори покренута је пре десет година, а од тада је издато преко 250 наслова на српском језику и ћириличном писму, дајући тиме немерљив допринос очувању српског националног идентитета и афирмацији савремене српске књижевности у Црној Гори.

 IMG_8809

Захвалност што се представљају публици у Андрићграду исказали су Будимир Дубак, уредник, и др Момчило Вуксановић, председник Књижевне задруге српског националног савјета Црне Горе. Своју поезију говорили су Благоје Баковић, Новица Ђурић, Предраг Милачић, Рајко Палибрк, а афоризме је читао Баћко Милачић.

Вече је употпуњено музичким програмом, у којем су учествовали Славко Горановић и Јован Лакићевић, српски гуслари, и Даница Црногорчевић, етно појац.

Представници Књижевне задруге српског националног савјета Црне Горе су након разговора са свештенством Храма светог Цара Лазара и косовских мученика одлучили да финансирају звоно које ће бити постављено на цркви у Андрићграду.