У Андрићграду данас је обиљежена слава Храма Светог цара Лазара и косовских мученика у присуству великог броја вјерника.
Литургију су служили свештеници Српске православне црквене општине Вишеград са свештеницима из сусједних црквених општина.

Свештеник Александар Топаловић рекао је да Храм Светог цара Лазара и косовских мученика већ пет година прославља своју славу.

„Ово је дан голготе и васкрсења, дан када српски род слави трагедију и васкрснуће косовско, величину људске моралности цара Лазара и војске који су своје животе положили на бранику за вјеру“, рекао је Топаловић.

Он каже да је данашњи дан значајан за све Србе, гдје год живјели.

„У славу тих мученика, чудотвораца, хероја хришћанске вјере и заједно са њима, који су у Царству небеском, узнијели смо молитву за спасење рода српског“, рекао је Топаловић.

Он каже да је Видовдан други Васкрс српског народа, чију величину сви Срби добро познају.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је свештенству и свим грађанима Видовдан, са жељом да се дуго година окупљају на овај велики хришћански празник.

Он је подсјетио да је црква у Андрићграду изграђена за три мјесеца, захављујући Емиру Кустурици и неимарима који су градили објекат.

Срна / Фото: Славко Гарић