Петог дана  Сајма књига Андрићград је за посетиоце припремио богат садржај.

У свечаној сали Андрићевог института у 12 часова, проф. др Јован Делић одржаће беседу под називом „Иво Андрић и Први светски рат“. Овом беседом обележава се 125 година од рођења Иве Андрића.

Промоција књиге доц. др Боривоја Милошевића „Српска православна црква у Босни и Херцеговини у Првом светском рату“ биће одржана у 15 часова. На промоцији ће говорити  др Мирослав Перишић, руководилац Одјељења за историју Андрићевог института, др Бошко Бранковић и аутор књиге.

Добитница Нинове награде за 2016. годину, Ивана Димић, представиће награђено дело „Арзамас“ у Андрићевом институту у 17 часова. О роману ће говорити и уредник програма, Желидраг Никчевић.

Представљање издања Андрићевог института почиње у 19 часова. О издањима ће говорити проф. др Александра Вранеш, руководилац Одељења за књижевност, проф. др Љиљана Марковић, руководилац Одељења за оријенталистику и др Мирослав Перишић, руководилац Одељења за истотију Андрићевог института. Издања која ће бити представљена публици су: фототипско издање недељника „Идеје“ (Милош Црњански), Зборник радова „Железница, књижевност и филм“, часопис „ЛИК“ и Зборник радова „Papers Presented at the 29th International Conference on Japanese Language Teaching 2016, Vol. 29“.

 Улаз на све промоције је бесплатан.

Добро дошли!