У Андрићграду данас је одржана представа за дјецу „У гостима код руског Деда мраза“, а подијељено је и 150 пакетића за најмлађе Вишеграђане, у организацији Руског центра науке и културе у Србији и Андрићграда.

Представник Руског Центра науке и културе у Србији Руслана Назатова рекла је да су новогодишње представе за дјецу одржане широм Србије и да је ово прва представа у Републици Српској за дјецу, која се одржава у Андрићграду.

IMG_6211

„Одлучили смо да обухватимо што већи број дјеце како би дјеци уљепшали ове Новогодишње празнике“, истакла је Назарова.

Представник Руског Центра науке и културе у Србији Јегоров Дмитров рекао је је веома важно наставити сарадњу међу историјским братским народима.

„Наша сарадња је веома битна како би се веза наших народа ојачала, а ми ћемо сарадњу ширити и у култури и туризму“, додао је Дмитров.

Он је подсјетио да су Руски дом у Београду и Андрићев институт раније потписали споразум о заједничкој сарадњи.

IMG_6210

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио се Руском Дому на новогодишњим пакетићима и представи за дјецу.

„Дјеца су будућност нашег града и они заслужују сву пажњу. Драго ми је да је представа уљепшала дјеци новогодишње празнике, а да су пакетићи употпунили овај дан“, додао је Ђуревић.

Он је нагласио да ће општина у сарадњи са Андрићградом наставити сарадњу са Руским Домом у Београду, посебно у области и ширењу културе.

СРНА