Српска православна Црква у Вишеграду организује Духовно вече: разговори, сјећања и фотографије о блаженопочившем Патријарху Павлу и промоцију књиге „Вујански крст Патријарха Павла“, аутора мр Слободана М. Радуловића, новинара и публицисте из Београда који је објавио велики број репортажа, путописа и извјештаја о црквеним догађајима у „ПРАВОСЛАВЉУ“ – новинама српске Патријаршије.

Духовно вече посвећено Патријарху Павлу биће 20. августа у 20 часова у Великој биоскопској сали у Андрићграду. Улаз је слободан.

У току вечери и промоције, а која је прва ове књиге у Републици Српској биће приказане фотографије Патријарха Павла и других познатих монаха и духовника и Патријархових сарадника на великом биоскопском платну, а све ће употпунити са својим гласићима и пјесмом наша дјечица из хора „Сунце“.

Књига која ће бити представљена је добила назив по манастиру Вујну, између осталог светињи познатој и по томе што је у њој у периоду од 1944. до 1946. боловао и исцијелио сеискушеник Гојко Стојчевић (касније Патријарх Павле), након чега је приложио манастиру данас знаменити лично изрезбарени крст познат као Вујански крст Патријарха Павла.

Гости вечери су:

Мр Слободан М. Радуловић – аутор књиге
Академик проф. др Славко Каравидић
Др Душан Цогољевић
Дјечији хор „Сунце“ из Вишеграда

У току вечери и у знак сјећања на нашег Патријарха Павла, храм Св. цара Лазаранаградиће десет присутних слушалаца и гледалаца: пет са књигом „Вујански крст Патријарха Павла“ уз посвету аутора, а других пет са „бистом патријарха“.

Дођите да „ВЕЛИКОГ ЧОВЕКА“ поменемо у великом броју.

„БУДИМО ЉУДИ!“

Патријарх Павле