У оквиру манифестације Сусрети младих Српске, данас су у Андрићграду одржане презентације омладинских организација из региона, које су представиле своје активности и начин рада.Предсједник Вијећа младих Федерације БиХ Мате Лончар рекао је да је одржао презентацију о раду Вијећа младих у ФБиХ, које дјелује као легитимно представничко тијело младих.

„Младе смо упознали о нашим активностима, организацији, о пројектима које смо потписали о заједничкој сарадњи и многим другим темама“, истакао је Лончар.

Он је додао да повезивањем и заједничком сарадњом млади могу направити много, а овај велики број учесника је показатељ да млади могу направити много тога, јер су млади будућност, снага и потенцијал која треба дјеловати сада и увијек.

Лончар је ову манифестацију оцијенио као одличну и честитао је организационом одбору Омладинског савјета Републике Српске на доброј организацији.

Учесник Владимир Пејчић из Источног Сарајева истакао је да по трећи пут учествује на овој манифестацији.

„На сусретима младих увијек научимо нове модуле за рад, који су корисни за све, а посебно онима који се баве омладинским организацијама и који то могу примијенити у својим локалним заједницама“, додао је Пејчић.

Координатор манифестације Николина Гаврић рекла је да су током претходна три дана била организована културна, забавна и спортска такмичења.

„Младе су на радионицама упознали о активизму и волонтаризму, а велики број младих се до сада није сусретао са тим и то је веома битно, јер су успјешни људи говорили о различитим темама, како би се млади активирали у својим локалним заједницама“, додала је Гаврићева.

На манифестацији Сусрети младих Српске учествује више од 200 младих из преко 50 општина Српске, Србије и Македоније.