Висока школа драмских умјетности у Андрићграду, коју чине Катедра за филмску и телевизијску режију, Катедра за глуму, Катедра за драматургију, Катедра за монтажу, Катедра за камеру и Катедра за снимање и дизајн звука, уписаће у октобру прву генерацију студената. Школа ће бити опремљена најсавременијом опремом за извођење наставе, а за потребе студената формира се и посебна збирка неопходне литературе. Похађањем Високе школе драмских умјетности студенти ће, под руководством највећих имена из свијета драмских умјетности, моћи да стечено теоријско знање примене и у пракси.

Пријемни испити за упис Високе школе драмских умјетности биће одржани у Андрићграду од 26. до 30. септембра 2016. године. Пријаве се могу слати на адресу Трг Николе Тесле бб, Андрићград, 73240 Вишеград или електронским путем на имејл vsduandricgrad@gmail.com.

Утврђени су и програми за полагање пријемних испита за два студијска програма, за Филмску и телевизијску режију и за Глуму.

Заједнички дио за све студенте: Тест опште културе.

За Режију потребно је припремити:

1. Кратка прича – сценарио.

2. Фото стрип-прича кроз фотографију.

3. Кратак монолог – нешто од В. Шекспира.

За Глуму:

1. Монолог: Хамлетов говор глумцима – В. Шекспир.

2. Монолог из комедије домаћег драмског писца.

3. Пјесма по избору.

4. Имитација.

Управници Катедри биће еминентни предавачи и врхунски стручњаци из наведених области: Емир Кустурица, Зоран Цвијановић, Срђан Кољевић, Светолик Мића Зајц, Горан Воларевић и Слободан Михајловић.

Искра