На Тргу Николе Тесле у Андрићграду 14. августа са почетком у 20 часова Вишеграђанима и свим посјетиоцима Андрићграда Градски тамбурашки оркестар Бања Лука приредиће богато музичко вече својим наступом.

Дјела са домаће и свјетске музичке сцене извешће солисти оркестра: Аница Зрилић, Александра Радовић, Мариа Ставропоулос, Саша Берендика, Петра Голубовић, Ања Милутиновић, Срђан Пажин и Борис Дукић. Умјетнички руководилац и диригент оркестра је Златан Мирић, професор музике из Бања Луке.

Како је тамбура инструмент изворно повезан с културном баштином и традицијом, Градски тамбурашки оркестар Бања Лука добрим дијелом је посвећен умјетничком раду, образовању и очувању традиције.

Данас је тешко замислити догађај у свијету тамбуре у коме тамбураши града на Врбасу нису учествовали, било као учесници, суорганизатори, сарадници или пријатељи којима је тамбурашка музика у крви. Током 15 година постојања, Градски тамбурашки оркестар је у великој мјери обиљежио музичку сцену не само Бања Луке, него и свих земаља гдје се тамбура свира.

У недељу ће Андрићградом одзвањати звуци тамбуре која ће производити познате мелодије, од народног кола до навјећих дјела класичне музике, џеза, популарне филмске музике, али и музике савремених аутора.

Добродошли!

iskra.co