Андрићев институт је на Сајму књига у Андрићграду представио још једно своје издање. Књига др Маје Радонић Стуб сећања српске културе: есеји Миодрага Павловића, настала као резултат истраживања за докторску тезу, попунила је велику празнину у српској науци о књижевности, нагласио је др Јован Делић, професор Филолошког факултета Универзитета у Београду.

Делић је упознао присутне са садржајем књиге и нагласио да Миодраг Павловић српску књижевност није сагледавао само кроз 19. и 20. век, већ је успоставио нит српске књижевности од памтивека до данас, од народне поезије до савремених дела. „Миодраг Павловић је врхунски песник који је, уз Васка Попу, променио схватање лирике и унео дух модерности у српску књижевност у другој половини 20. века.“ Он је додао да књига Маје Радонић доноси систематизован и прецизан увид у Павловићев есејистички опус, и сложио се са оценом да је у питању елиотовска фигура српске књижевности.

Маја Радонић је као посебну вредност есејистике Миодрага Павловића нагласила успостављање континуитета, а самим тим и идентитета српске књижевности, као и дугогодишњи предани рад на превредновању српске песничке традиције. Говорећи о знаменитој Антологији српског песништва, она је додала: “Да је Павловић сачинио само ову књигу српског песништва и њене предговоре, то би био огроман и значајан допринос нашој књижевној мисли. Ако уз њу додамо сва оригинална и бриљантно исказана сазнања, која је уткао у своје дело, без претеривања можемо рећи да још нико није у толикој мери учинио значајном српску есејистику као Миодраг Павловић.“