У књижари „Или-или“ у Андрићграду промовисана је књига „Опет сам те сањао“, аутора Љиљане Шарац из Београда.

Љиљана Шарац изразила је задовољство што се промоција одржава у Анрдићграду, јер сматра да су Вишеград и Андрићград стјециште српске културе, писане ријечи и да је то исходиште и извориште одакле добар глас треба да потекне.

„Андрићград је амбијенталан град са душом, град са ауром који има своје испричане или приче које тек чекају да се испричају, али у сваком случају је утисак незаменљив, непоновљив“, нагласила је Шарац.

Она је навела да је књига „Опет сам те сањао“ једна необично узбудљива, интригантна, историјско-љубавна прича са два паралелна наративна тока.

„У првом наративном току је савремени временски тренутак у коме се јавља младић Дамјан Шајиновић који има тежак, трауматичан период иза себе јер је изгубио супругу и нерођено дијете. Он је у апатичном стању, жели да умре, а заправо живот не узима тако младе људе, већ их ставља пред искушења и води их једним необичним путем који и не очекују и коме се не надају“, рекла је Шарац.

Дамјан, како је навела, почиње да сања и да му се у тим необичним сновима јавља увијек иста дама, а једне ноћи ће сањати име Ирина.

„Кренувши за том нити и именом Ирина, он ће открити да је реч о средњовековној деспотици Србије Ирини Бранковић коју српски народ чешће зове Проклета Јерина“, рекла је Шарац.

Она је подсјетила да је књига изашла прошле године у октобру, непосредно пред Београдски сајам и да је наишла на велико интересовање читалаца.

Шарац је рекла да је осим књиге „Опет сам те сањао“, написала и роман „Где сам то погрешио“, чије је представљање најавила крајем године у Андрићграду.

Љиљана Шарац је наставница српског језика у Београду и писац београдске издавачке куће „Евро бук“.