Пратећи програм Сајма књига у Андрићграду употпуњен је презентацијом Републичког завода за статистику Републике Српске и промоцијом издања Завода, о чему су на Тргу Николе Тесле говорили Владан Сибиновић и Велимир Савић.

 „Улога Завода за статистику је да, руководећи се принципима професионалности, поверљивости и поузданости, прикупља и обрађује податке, те да их публиковане даје на коришћење и анализу корисницима“, приближио је присутнима делатност Завода за статистику Владан Сибиновић. Он је овом приликом представио трећи број Статистичког годишњака из којег је за вишеградску публику издвојио статистичке податке који се односе на Вишеград и околину.

Велимир Савић представио је публикацију Ово је Република Српска  која показује на који се све начин могу обрадити и представити статистички подаци из области као што су економија, екологија, туризам, образовање, пољопривреда, култура и др.

Сибиновић и Савић подсетили су публику да су сва издања Завода за статистику бесплатна и да се могу преузети у електронској форми са веб-презентације Завода.