У Андрићграду ће у уторак, 28. јуна, на велики српски празник Видовдан бити приказан документарни филм „Споменко на вјечној стражи“ који је посвећен најмлађем погинулим борцу Војске Републике Српске Споменку Гостићу, изјавио је данас Срни аутор овог филма Миле Савић.

Лик најмлађег погинулог борца Војске Републике Српске и оно што је учинио за српски народ и отаџбину морају бити сачувани. Споменково херојство, поштење, преданост и љубав према свом народу не смије бити заборављено“, рекао је Савић.

Аутор филма је позвао грађане Вишеграда да присуствују пројекцији документарног филма, а улаз у биоскоп у Андрићграду биће слободан.

Савић је подсјетио да је филм снимљен у сарадњи са Борачком организацијом Републике Српске, да је претпремијерно приказан 20. марта у добојском Центру за културу, поводом обиљежавања 23 године од Споменкове погибије, а премијерно у Бањалуци 4. априла.

Приказивање документарног филма „Споменко на вјечној стражи“ у мултиплексу „Доли Бел“ у Анрићграду заказано је на Видовдан, 28. јуна 2016. године, у 17:00 часова, у организацији Борачке организације Вишеград.

Споменко Гостић, петнаестогодишњак који је одбио понуду да се склони од ратних страхота и који је раме уз раме са комшијама и пријатељима био борац Војске Републике Српске, погинуо је од гранате 20. марта 1993. године недалеко од свог села Јовићи на планини Озрен.

Гостић је сахрањен на мјесном гробљу Горњи Улишњак, гдје почивају његова мајка и бака.

Предсједник Републике Српске одликовао га је Орденом заслуга за народ.