Режисер Емир Кустурица демантовао је данас у изјави за „Искру“ информацију која се синоћ појавила на медијима према којој његов најновији филм „На млијечном путу“ није уврштен у програм Канског фестивала и да се то догодило „због његових добрих веза са Путином и Русијом“.

– Све је у тој информацији чиста измишљотина, и никакву изјаву нисам дао некаквој „московској Националној служби новости“ како медији данас преносе. Списак филмова који су у програму овогодишњег Канског фестивала објављен је на дан када је у Андрићграду одржана контролна пројекција филма „На млијечном путу“ и све да смо и хтели нисмо се могли наћи на том списку. Филм „На млијечном путу“ није завршен, још се увелико ради на специјалним ефектима“ и како је планирано филм ће бити завршен тек половином јуна – каже Кустурица.

Режисер Емир Кустурица рекао је Срни да је његов филм „На млијечном путу“ у фази завршавања и да није тачна вијест да није прошао селекцију за Кански фестивал.

„Филм је у мноштву проблема са оптичким триковима и није још завршен. Он је као такав приказан у Вишеграду, то је била контролна пројекција, а поједини медији су то назвали претпремијером, што је погрешно. То није била никаква претпремијера“, истакао је Кустурица

Он је рекао да је тај дан, када је филм приказан у Вишеграду, била закључена канска селекција.

„И свако нормалан ко хоће да схвати – схватиће да филм није могао ни бити упућен у Кан. Бити узет за Кански фестивал значи и неке термине, а с обзиром на то да је пројекција била у исто вријеме када је канска селекција затворена, јасно је да филм није могао бити упућен у Кан“, нагласио је Кустурица.

iskra.co, Срна